Syltede sensommerbær
Ingredienser til syltede sensommerbær
(1 glas)
300 g blandede brombær, ribs, solbær og blåbær
300 g sukker
Reven skal af ½ usprøjtet citron
½-1 vaniljestang
Fremgangsmåde til syltede sensommerbær
Skyl bærrene og nip dem evt. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det langsomt i kog under låg. Sluk og tag bærrene op med en hulske. Kog saften ind i ca. 5 min., til den danner store bobler, og kom bærrene tilbage i gryden. Sluk, så snart det nærmer sig kogepunktet. Lad det køle lidt af og hæld det i et skoldet glas. De syltede bær kan holde sig 2-3 måneder på køl eller fryses og holde hele vinteren, lige klar til at tø op og bruge i en dessert som f.eks Pavlova.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Hindbær-æblemarmelade
Blommechutney
Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)