Tunmousse med frisk grapefrugt

Farverne og det syrlige fra grapefrugten gør noget godt for frokostbordet. Så kan vi godt spise en portion mere. Retten kan laves dagen inden.
Af
Af: af Redaktion
Tunmousse med frisk grapefrugt

Tunmousse med frisk grapefrugt

Annonce
8 t og 45 min
6 personer

(6-8 pers.). Retten skal sætte sig mindst 2 timer og helst til næste dag.

Det skal du bruge til tunmousse:

2 ds. tun i olie
3 blade husblas
1 stk. porre på 10-15 cm
2-3 spsk. tomatketchup
1-1½ tsk. karry
¼ l piskefløde
½ dl cremefraiche
2 pasteuriserede æggehvider
1-2 tsk. citronsaft
Kværnet peber

Prøv også: Fedtfattig tunmousse

Til servering
Salat
2 røde grapefrugter

Sådan laver du tunmousse

Hæld væden fra tunen og læg husblassen i blød i koldt vand.

Snit porren i meget tynde skiver.

Læg tunen i en skål og findel den med en gaffel.

Tilsæt porre, ketchup og karry.

Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend det i tunen sammen med cremefraiche.

Tryk væden af husblassen og smelt den med citronsaft i vandbad eller mikroovn.

Vend den smeltede husblas i tunen og smag til med peber, ketchup, karry, salt og peber.

Kom blandingen i en form, ca. 1 l, og stil den i køleskab til næste dag.

Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem i både uden hinder.

Vend moussen ud på et fad med små salatblade og grapefrugt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kryddersild i karrysauce
Kyllingesalat med bagte rodurter og chips
Røget culotte med spinatfad

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.