Opskrifter

Kanelmazarin

Søndag, 12. april 2009af Redaktion
20 g blødt smør1 spsk. rasp 1½ tsk. kanel3 æblerDej50 g mandlerEvt. 5 bitre mandler175 g smør175 g sukker1 æg175 g mel ½ tsk. bagepulver1 spsk.

20 g blødt smør
1 spsk. rasp
1½ tsk. kanel
3 æbler


Dej

50 g mandler
Evt. 5 bitre mandler
175 g smør
175 g sukker
1 æg
175 g mel
½ tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1½ dl mælk


Drys
Kanel

Smør en springform ca. 24 cm med smørret. Bland rasp og kanel og drys det i formen. Udkern æblerne og skær dem i både. Læg dem i formen.

Dej: Hak eller mal mandlerne fint. Rør smør og sukker godt og rør ægget i. Bland mandler, mel, bagepulver og vanilje og vend det i dejen sammen med mælken. Bred dejen ud over æblerne. Bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 40 min. Lad kagen køles af i formen, inden den lempes over på et fad. Drys kanel over.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Påskeboller
Kanelsnegle i særlig børnevenlig udgave
Kanelboller
Børnefestkager
Roulade med chokoladefyld