Kanelmazarin
20 g blødt smør
1 spsk. rasp
1½ tsk. kanel
3 æbler
Dej
50 g mandler
Evt. 5 bitre mandler
175 g smør
175 g sukker
1 æg
175 g mel
½ tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1½ dl mælk
Drys
Kanel
Smør en springform ca. 24 cm med smørret. Bland rasp og kanel og drys det i formen. Udkern æblerne og skær dem i både. Læg dem i formen.
Dej: Hak eller mal mandlerne fint. Rør smør og sukker godt og rør ægget i. Bland mandler, mel, bagepulver og vanilje og vend det i dejen sammen med mælken. Bred dejen ud over æblerne. Bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 40 min. Lad kagen køles af i formen, inden den lempes over på et fad. Drys kanel over.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Påskeboller
Kanelsnegle i særlig børnevenlig udgave
Kanelboller
Børnefestkager
Roulade med chokoladefyld