Langtidshævet speltbrød
Ingredienser til langtidshævet speltbrød
(4 små brød)
10 g gær
1 spsk. groft salt
5 dl koldt vand
1 dl kærnemælk eller tykmælk
1 spsk. olie
600 g speltmel
Ca. 200 g hvedemel
Sådan gør du
Kom gær, salt, vand, surmælk, olie og speltmel i en skål og ælt det i 15 min., gerne på maskine, til dejen er lang og sej. Ælt halvdelen af hvedemelet i dejen, ælt den godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over. Dejen skal være meget flydende - men sej. Tænd ovnen på 225° og lad en bageplade blive i ovnen. Drys bord og hænder med mel, hæld dejen ud på bordet, fold den i tre lag og ælt. Gentag uden æltning 2-3 gange og skær dejen i 4 mindre brød, der nu har fine mellag. Læg brødene på bagepapir og træk det over på den den varme plade fra ovnen. Sæt en lille skål med kogende vand i ovnen og bag brødene i 20-25 min. Skru ned, hvis de bliver for mørke. Brødene kan fryses, mens de er lune.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Rugkiks fra Læsø
Julesandwich
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag