Smagsfuld ostetærte med fyld af gruyere og emmentaler

Hvis du mangler et smagsfuldt alternativ til frokostbordet, så kan denne madtærte med fyld af både gruyere og emmentaler være et godt bud!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Smagsfuld ostetærte med fyld af gruyere og emmentaler
40 min
6 personer
Mørdej
2 dl hvedemel
1 dl groft mel
50 g smør
Lidt koldt vand
Tærtefyld
3 æg
100 g revet emmentaler
200 g revet gruyere
1 hakket skalotteløg
Salt og peber
2-3 spsk. vand eller fløde
Pynt
Brøndkarse

Fremgangsmåde

Tærten kan laves i god tid og lunes lige inden servering.

  1. Kom de to slags mel i en foodprocesser og saml med smør og vand.
  2. Rul dejen ud og læg den i en form.
  3. Lad dejen køle af.
  4. Forbag tærtebunden i ca. 10 min. ved 200°.
  5. Pisk æggene meget luftige og fold osten i æggene sammen med løg, salt og peber.
  6. Kom fyldet i den forbagte bund og bag færdig i 30 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.