Små brød med nødder

Små søde brød med solsikkefrø på toppen. Spis dem lune og med smør, så er det næsten lige så godt som kage!
Af
Af: af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Små brød med nødder
Annonce
(Ca. 10 brød)

Det skal du bruge til små brød med nødder:

4 dl vand 2 tsk. gær, ca. 10 g Ca. 5-6 dl hvedemel Ca. 4 dl rugmel 1 dl ristede, grofthakkede hasselnødder 1½ tsk. salt 1 spsk. flydende honning Pynt: Havregryn/solsikkefrø og mel Prøv også: Små brød til madpakken

Sådan laver du de små brød

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt, du behøver ikke ælte. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet natten over. Læg dejen på et meldrysset bord og træk den ud til en plade på ca. 5 x 40 cm. Pensl den med vand og drys frø og mel over. Sæt ovnen på ca. 275º, sæt en plade ind. Lad dejen hæve, mens ovnen bliver varm. Del dejen i 10 stk. og læg dem på den varme bageplade. Bag dem midt i ovnen i 13-15 min. Lad dem køle af på en rist. Prøv også: Hjemmelavet hvidløgsbrød
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.