Drivhustærte med bacon

Denne skønne drivhustærte er fuld af gode råvarer. Tærten smager lækkert og er nem at lave. Få opskriften på drivhustærte med bacon her.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Drivhustærte med bacon

Ingredienser til drivhustærte med bacon:

(4 pers.)

Tærtedej:

  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 15 g gær
  • ½ dl vand
  • 1 æg

Prøv også: Tærte med svampe og laks

Fyld:

  • 1 squash
  • 1 løg
  • 3 tomater
  • 300 g kogt skinke
  • 2 æg
  • 2 dl hytteost
  • Salt og peber
  • 100 g bacon
  • 50 g revet emmentaler

Fremgangsmåde:

Tærtedej:

Hak mel og smør sammen, og tilsæt saltet. Rør gæren ud i vandet, og pisk ægget i. Saml dejen med æggeblandingen, og stil dejen til hævning i 45 minutter.

Fyld:

Skær squash, løg og tomater i skiver. Rul dejen ud til et rektangel på 25 x 40 cm med en kagerulle på et meldrysset bord. Tænd ovnen på 225°. Læg dejen på en plade med bagepapir, og fold 1 cm af kanten ind hele vejen rundt, så der dannes en kant. Skær skinken i strimler, og bland dem med æg, hytteost, salt og peber. Fordel blandingen over dejen, og læg grøntsagsskiver og bacon over. Drys med ost, og bag tærten i ovnen i 20 minutter.

Prøv også: Italiensk hverdagstærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.