Nemme benløse fugle af kalvekød med bacon

Benløse fugle er en klassisk ret af kalve- eller oksekød. Denne version er lavet med bacon, der er rullet om kødet, så det bliver små pakker.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Jette M. Vesterager
Nemme benløse fugle af kalvekød med bacon
1 t og 30 min
4 personer
Benløse fugle
8 tynde skiver kalve- el. oksekød skåret af tykkam
50 g bacon i skiver
1 stort løg
Salt og peber
25 g smør
20 g mel
3 dl kødsuppe/sky
Kødnåle
Tilbehør
Kartoffelmos og grøn salat

Fremgangsmåde

TIP: Drys gremolata - den italienske klassiker inden for drys - over retten.

  1. Hvis ikke kødskiverne er banket meget flade, gøres dette.
  2. Læg bacon ud og en kødskive over.
  3. Drys med hakket løg, salt og peber og rul til små roulader, hvor baconen kommer til at være synlig, mens løget er fyld.
  4. Luk med kødnåle.
  5. Brun rullerne i smør.
  6. Kom vand ved (ca. 3 dl) til det dækker og kog i 40 min. ved svag varme.
  7. Tag kødet op.
  8. Rør melet med lidt koldt vand og kom i suppen og kog i 3 min. Læg rullerne tilbage og smag til.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.