Benløse fugle
Ingredienser til benløse fugle
(Benløse fugle til 4 pers.)
8 tynde skiver skært kalvekød a ca. 75 g
100 g fersk spæk
eller bacon
1 mellemstort løg
2 spsk. mel
20 g smør
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
Salt og peber
1 dl fløde
Evt. lidt saucejævner
Tilbehør til benløsefugle
Tomater og ærter
Fremgangsmåde til benløse fugle
Bank kødskiverne let og drys dem med salt og peber. Skær spæk eller bacon i lillefingertykke strimler, pil og hak løget fint. Læg en spækstrimmel og lidt løg på hver kødskive og drys med lidt salt og peber. Rul skiverne sammen om spækket, bind med bomuldsgarn eller luk med kødnåle. Vend rullerne i mel og brun dem i en gryde i smørret. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad rullerne snurre møre under låg på ¾-1 time. Tag fuglene op og hold dem varme. Pisk fløden i skyen og jævn den evt. let, inden den smages til med salt og peber.
Servér med små kartofler og små udhulede tomater med ærter.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Poussin med kartofler og bærsalat
Kalv i dild med rysteribs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)