Benløse fugle - den klassiske opskrift

Ingredienser til benløse fugle
(Benløse fugle til 4 pers.)
8 tynde skiver skært kalvekød a ca. 75 g
100 g fersk spæk
eller bacon
1 mellemstort løg
2 spsk. mel
20 g smør
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
Salt og peber
1 dl fløde
Evt. lidt saucejævner
Tilbehør til benløse fugle
Servér med små kartofler og små udhulede tomater med ærter.
Fremgangsmåde til benløse fugle
Bank kødskiverne let og drys dem med salt og peber. Skær spæk eller bacon i lillefingertykke strimler, pil og hak løget fint. Læg en spækstrimmel og lidt løg på hver kødskive og drys med lidt salt og peber. Rul skiverne sammen om spækket, bind med bomuldsgarn eller luk med kødnåle. Vend rullerne i mel og brun dem i en gryde i smørret. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad rullerne snurre møre under låg på ¾-1 time. Tag fuglene op og hold dem varme. Pisk fløden i skyen og jævn den evt. let, inden den smages til med salt og peber.
Find flere opskrifter her...
Poussin med kartofler og bærsalat
Kalv i dild med rysteribs