Bygotto med grønkål og parmesanchips

Bygotto er en rigtig god vinterret, som kræver lidt tid og opmærksomhed. Den laves på samme måde som en risotto, husk at tilsætte væske lidt af gangen.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger
Bygotto med grønkål og parmesanchips
(2 pers.)

Det skal du bruge til bygotto med grønkål og parmesanchips:

1 lille løg 1 spsk. olivenolie 2 dl perlebyg Ca. 7 dl grøntsagsbouillon 200 g grønkål Evt. kogende vand 1 fed hvidløg Salt og peber 1 håndfuld bredbladet persille 50 g groftrevet parmesan Prøv også: Bygotto med svampe persille

Sådan laver du bygotto

Hak løget fint og svits det i olien i en gryde. Tilsæt perlebyggen og svits den med et øjeblik. Tilsæt lidt af bouillonen og lad den koge under omrøring. Tilsæt mere bouillon og rør, til den er absorberet. Fortsæt på samme måde, til al bouillonen er brugt. Hak grønkålen fint og lad den koge med perlebyggen. Spæd evt. med vand og lad det hele koge mørt. Hak hvidløget fint og vend det i bygottoen. Smag til med salt og peber. Spæd med vand, til bygottoen er blød og cremet. Hak persillen groft og bland den med parmesanen. Drys blandingen ud til 4 flade ”kager” på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200°, til parmesanen er smeltet og let gylden og sprød i kanten. Lad ”kagerne” køle af på bagepladen og fjern dem forsigtigt med en palet. Servér bygottoen med parmesanchips. Prøv også: Øllebrød med bær og fløde

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.