Opskrifter
Chili con carne med chokolade eller kakao
Fredag, 27. februar 2009Opdateret 1. aprilMadopskrift: Karsten Kroman
Kakao eller mørk chokolade giver en særlig fylde i denne Chili con carne, som desuden er fyldt med grønt.

45 min
4 personer
Chili con carne
1 kg hakket oksekød
Olie til stegning
3-4 stængler bladselleri
2 alm. løg
2 friske el. syltede chilier
6 store fed hvidløg
2 små dåser tomatkoncentrat (70 g pr. dåse)
3 ds. kidneybeans (410 g pr. dåse)
1 stor spsk. kakaopulver (usødet) eller mørk chokolade
Havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør
1 lille bæger 18% creme fraiche (1½ dl)
2 flute el. et lækkert brød efter eget valg
Fremgangsmåde
- Løgene pilles, deles på langs og snittes i fine strimler.
- Bladsellerien skylles og skæres i små stykker. Hvidløgene pilles. Chilierne flækkes, befries evt. for kerner og skæres i tynde skiver. Hvis du bruger syltede chilier, kan de tilsættes hele.
- En gryde med olie sættes på komfuret. Når olien er varm, tilsættes løg, bladselleri, 4 fed knust hvidløg og chilierne.
- Grøntsagerne varmes godt igennem, til de bliver blanke. Herefter tilsættes hakkekødet, der brunes/varmes grundigt igennem sammen med grøntsagerne.
- Tilsæt de to små dåser tomatkoncentrat, samt bønnerne. De tomme dåser fyldes med vand, der tilsættes retten.
- Når retten igen koger, tilsættes en stor spsk. usødet kakaopulver. Lad det simre nogle min., og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
- Retten koger videre, til grøntsagerne er møre, og lige inden servering tilsættes yderligere 2 fed knust hvidløg.
- Flute varmes i ovnen umiddelbart før servering.
- Chili con carne anrettes i dybe tallerkner med en lille klat cremefraiche i midten.

Forretter & Tilbehør
Hjemmelavede flæskesvær med chili

Hovedretter
Chili con carne med roastbeef og cayannepeber