Opskrifter

Chili con carne med chokolade eller kakao

Fredag, 27. februar 2009Opdateret 1. aprilMadopskrift: Karsten Kroman
Kakao eller mørk chokolade giver en særlig fylde i denne Chili con carne, som desuden er fyldt med grønt.
45 min
4 personer
Chili con carne
1 kg hakket oksekød
Olie til stegning
3-4 stængler bladselleri
2 alm. løg
2 friske el. syltede chilier
6 store fed hvidløg
2 små dåser tomatkoncentrat (70 g pr. dåse)
3 ds. kidneybeans (410 g pr. dåse)
1 stor spsk. kakaopulver (usødet) eller mørk chokolade
Havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør
1 lille bæger 18% creme fraiche (1½ dl)
2 flute el. et lækkert brød efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Løgene pilles, deles på langs og snittes i fine strimler.
  2. Bladsellerien skylles og skæres i små stykker. Hvidløgene pilles. Chilierne flækkes, befries evt. for kerner og skæres i tynde skiver. Hvis du bruger syltede chilier, kan de tilsættes hele.
  3. En gryde med olie sættes på komfuret. Når olien er varm, tilsættes løg, bladselleri, 4 fed knust hvidløg og chilierne.
  4. Grøntsagerne varmes godt igennem, til de bliver blanke. Herefter tilsættes hakkekødet, der brunes/varmes grundigt igennem sammen med grøntsagerne.
  5. Tilsæt de to små dåser tomatkoncentrat, samt bønnerne. De tomme dåser fyldes med vand, der tilsættes retten.
  6. Når retten igen koger, tilsættes en stor spsk. usødet kakaopulver. Lad det simre nogle min., og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
  7. Retten koger videre, til grøntsagerne er møre, og lige inden servering tilsættes yderligere 2 fed knust hvidløg.
  8. Flute varmes i ovnen umiddelbart før servering.
  9. Chili con carne anrettes i dybe tallerkner med en lille klat cremefraiche i midten.