Cremet mascarponesauce med laks og frisk pasta

Cremet mascarponesauce med laks og frisk pasta – en lækker og fyldig ret, der kombinerer det bedste af både fisk og fløde.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Cremet mascarponesauce med laks
45 min
4 personer
Cremet mascarponesauce med laks
2 porrer
1 fennikel
1 spsk. smør til stegning
150 g mascarpone
1 dl sødmælk
1 dl grøntsagsbouillon
½ usprøjtet citron
1 bundt frisk dild
Salt og peber
450 g fersk laksefilet uden skind
Tilbehør
400 g frisk pasta
1 groft brød

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Rens porrer og fennikel, og skær begge dele i tynde skiver.
  3. Steg porrer og fennikel i smør i 2-3 minutter.
  4. Tilsæt mascarpone, mælk og bouillon, og bring saucen langsomt i kog.
  5. Skru ned til lav varme, og lad den småkoge i 2-3 minutter.
  6. Riv citronen fint, og pres saften.
  7. Hak dilden, og vend halvdelen i saucen.
  8. Smag saucen til med citronskal, citronsaft, salt og peber, og hæld den i et smurt ovnfad.
  9. Skær laksefileterne i store tern, og læg dem i saucen.
  10. Krydr med salt og peber, og bag retten i ca. 20 minutter.
  11. Tilbehør Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Afdryp.
  12. Tag fadet ud af ovnen, og drys med resten af den hak-kede dild.
  13. Servér retten med friskkogt pasta og brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.