nytårsmenu

Annonce
Annonce
Annonce

Nytårsaftens nytårsmenu

Juleaften og juledagene er overstået, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke stadig er et overdådigt måltid som venter i horisonten. Nytårsaften kan nytårsmenuen nemlig være akkurat lige så lækker og indbydende, som menuen juleaften er det. Har du svært ved at bestemme dig for, hvad din nytårsmenu skal bestå af, er du kommet til det rette sted. Vi har de bedste, lækreste og nemmeste opskrifter på, hvad den bedste nytårsmenu skal bestå af.

Den bedste nytårsmenu

Hvad end du skal lave hele nytårsmenuen selv, eller du kun skal medbringe en ret eller to, skal du beslutte dig for, hvad du skal lave. Nedenfor har vi skabt, hvad vi vil kalde, den perfekte nytårsmenu der både er traditionel og klassisk og fyldt med moderne tvists.

Velkomstdrink

Velkomstdrinken slår tonen an og byder dine gæster velkommen til en hyggelig og festlig nytårsaften. Er dine gæster ankommet i kulde og sne, kan de varme sig på en varm velkomstdrink af mousserende vin med en smag af pære og appelsin. Du kan også gå den lidt sundere vej og servere en varm ingefær-æbledrink. Punch er en klassisk velkomstdrink og er ofte en mere afslappet måde at byde gæsterne velkommen, da de selv skænker den fra en står skål.

[[{"fid":"18125","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":625,"width":940,"alt":"Punch til din nytårsmenu","title":"Punch til din nytårsmenu","class":"media-element file-default"}}]]

Intet varmer så godt som en lun punch.

Sådan laver du en punch med solbær, pære, stjerne anis og citron, som smager skønt og vinterligt:

Ingredienser:

  • 2 pærer
  • 300 g. frosne solbær
  • 3 stjerne anis
  • 1 usprøjtet citron
  • 200 g. sukker
  • 1½ l. vand

Sådan gør du:

  • Skyl både pærer og citronen
  • Skær dem i meget tynde skiver
  • Kog skiverne op i en gryde med solbær, stjerne anis, vand og sukker
  • Lad det koge ved svag varme i ca. 2 minutter
  • Tag gryden af komfuret og lad opkoget trække i 30 minutter
  • Sigt væsken i en si hen over gryden, så punchen ender i gryden
  • Varm punchen godt igennem og smag til med sukker og evt. citronsaft

Forret

Vil du gerne gå den klassiske vej med din nytårsmenu, kan du ikke komme udenom nytårstorsken som forret. Er det den helt traditionelle torsk med sennepssauce, har vi en opskrift til dig lige her. Hvis du gerne vil lave torsk på en lidt anderledes måde, kan du prøve Brødrene Prices opskrift på torskefilet med sennepspanade og glaserede rødbeder (link fjernet).

Skal forretten ikke bestå af torsk, kan du lave grillede champignoner eller kyllingesalat som er så nemt at lave, at du har masser af tid til at tilberede hovedretten og desserten.

Har du brug for endnu mere inspiration til forretten, kan du kigge her, hvor vi har samlet en masse lækre forretter til nytåret (link fjernet).

Hovedret

Efter en let forret skal der en større og måske mere avanceret hovedret på bordet. VI du gerne byde dine gæster på et stykke saftigt køb, kan vælge at forkæle dem med en svinemørbrad med bacon (link fjernet). Du kan også lave stegt kylling (link fjernet) som er en meget nem ret at tilberede, som krydres med fennikel og lakrids der bidrager til rettens moderne smag. Er der vegetarer blandt gæsterne, behøver du føle dig nødsagtet til at lave en vegetarisk hovedret til alle gæsterne. Du kan f.eks. lave en frisk spinattærte med feta og kartofler (link fjernet) eller en grønkålstærte med valnødder. Begge tærter er mættende nok som hovedret til dine vegetariske gæster, mens de kan nydes som tilbehør i en lidt mindre mængde af resten af selskabet.

Dessert

Som udgangspunkt bør du huske på, at når det kommer til valget af dessert nytårsaften, skal den være let og simpel, da der ikke er mange timer til, I skal fylde jer med kransekage. Hvis du har tid til at portionsanrette desserterne, kan vi varmt anbefale FEMINAS opskrift på stikkelsbærkompot med skyr. Et andet bud på en skøn dessert er en chokoladeis (link fjernet)eventuelt med tilhørerne chokoladesauce. Du behøver ikke engang nogen ismaskine for at lave isen – så bliver dessert bare ikke nemmere (eller mere lækkert) at lave.

Kransekage

Man kan ikke sige nytårsaften uden at nævne kransekage i samme åndedrag. På redaktionen sværger vi til at bage kransekagen fra bunden. En kransekage er heldigvis så nem en kage at have med at gøre, at du uden problemer kan bage den en dag eller to i forvejen, så du kan hellige dig resten at din nytårsmenu d. 31. december. Har du ikke en opskrift på kransekage ved hånden, har vi samlet flere forskellige opskrifter her:

[[{"fid":"18126","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":705,"width":940,"alt":"Kransekage-konfekt","title":"Lækker kransekage-konfekt","class":"media-element file-default"}}]]

Hvem elsker ikke kransekage? Især i så mundrette stykker.

Lækre alternativer til kransekager

Skal du prøve noget andet end kransekage i år? Kransekage er ikke lig med den perfekte nytårsaften, og andre søde alternativer til når klokken slår tolv er bestemt lige så gode. Du kan f.eks. lave fine kræmmerhuse fyldt med hindbærskum og drysset med kanel. Du kan også bage vidunderlige sodakager med citroncreme som minder om cupcakes i udseende men som smager at gammeldags citronmåne.

Et andet sjovt alternativ til kransekagen er hindbærsnitter. Især hvis der er børn med til nytårsaften, går de lækre snitter rent ind. Konditor og Den Store Bagedyst-dommer Mette Blomsterberg har udviklet en opskrift på hindbærsnitter som smager helt igennem fantastisk. Vil du gerne gøre hende kunsten efter, kan du klikke lige her og få hendes dejlige opskrift. (link fjernet)

Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.