Opskrifter

Bagt brødbudding

Tirsdag, 17. september 2013af Redaktionen
En dejlig opskrift på bagt budding fra 1960'erne

Ingredienser til bagt brødbudding

(4-5 pers.)

6 skiver sandwichbrød
Ca. 30 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
4 dl mælk
25-50 g mandler

Fremgangsmåde til bagt brødbudding

Skær skorpen af brødet og smør det tyndt med smør. Varm ovnen op med grill og rist skiverne 2-3 min. på den smurte side. Sæt ovnen på 220° og sæt en bradepande med lidt vand i ovnen. Læg skiverne taglagt med den ristede side opad i et ildfastfad. Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen. Kog mælken op med vaniljekorn og lad den køle lidt, inden den piskes i æggeblandingen. Smut og hak mandlerne groft. Hæld æggemælk og mandler over brødene, hold på brødene med en paletkniv, mens mælken hældes over. Sæt fadet i bradepanden og bag ca. 30 min., til cremen er stivnet. Spis buddingen lun eller kold med syltetøj eller bær.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Diplomatbudding
Kakaobudding

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.