Opskrifter

Havrekiks

Mandag, 6. oktober 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Med denne uges blad følger et kagetillæg med Favoritter fra tankstationen. Desværre har opskriften til havrekiksene på sidste side i tillægget sneget sig ud. Det beklager vi, men opskriften får du her

Opskrift på havrekiks

Denne opskrift er fra tillægget, der følger med Familie Journal nr. 41 2014. Desværre havde opskriften til disse lækre havrekiks sneget sig ud af tillægget. Opskriften får du her. Vi beklager fejlen.


(25 stk.)

100 g havregryn
1 dl kogende vand
100 g blødt smør
40 g sukker
120 g hvedemel
50 g mandelflager
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g mælkechokolade

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til havrekiks

Hæld vandet over havregrynene og lad dem trække i 10 min. Bland smør, sukker, mel, mandel¬flager, bagepulver og salt og rør det sammen med havregrynene. Ælt dejen ensartet og stil den tildækket på køl i 1 time.

Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord, og udstik kiksene med en 7 cm rund udstikker eller et glas. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bage¬papir og prik dem med en gaffel. Bag dem ved 180° varmluft i 15 min. og lad dem afkøle.

Smelt chokoladen, dyp kiksene, så bunden er dækket, og lad chokoladen sætte sig.