2½ dl varmt vand
1¾ dl mørkt øl
1 dl skyr el. ylette
25 g gær
1½ tsk. salt
1 spsk. honning
75 g hakkede valnødder
2 spsk. nøddeolie el. rapsolie
150 g groft rugmel
4-5 tsk. lakridsrodspulver (Urtekram findes i bl.a. SuperBrugsen)
Ca. 350 g hvedemel, gerne stenmalet
Bland vand, øl, ylette og gær og rør det glat. Tilsæt salt, honning, olie, lakridsrodspulver, valnødder, rugmel og hvedemel lidt ad gangen, til dejen er let klistret. Lad dejen hæve tildækket 6-8 timer lidt køligt og tildækket.
Form dejen til et stort, rundt brød og læg det på en plade med bagepapir. Efterhæver ca. 2 timer. Rids brødet og bag det på nederste rille ved 200° ca. 40 min. Lad det køle af på en rist.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find masser af opskrifter på brød i det store galleri nedenfor...
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

