Opskrifter

Chokoladedrøm

Fredag, 17. marts 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria/ Tegner Media.Foto: Maria/ Tegner Media.
Kan du ikke helt beslutte dig for, om du har mest lyst til slik eller kage? Så kan du jo bare kombinere begge dele. 

Opskrift på chokoladedrøm:

12 pers.

Ingredienser:

Dej:

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1¼ dl smagsneutral olie
  • 20 g mandelmel
  • 220 g hvedemel
  • 40 g rent kakaopulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl kærnemælk
  • ½ dl friskbrygget kaffe
  • Smør til bradepanden

Chokoladecreme:

  • 150 g mørk chokolade
  • 400 g blødt smør
  • 500 g flormelis

Sammenlægning og pynt:

  • 40 Kitkat-chokolader (10 pakker)
  • 75 g hvid chokolade
  • 75 g mælkechokolade
  • 75 g hasselnøddechokolade eller anden chokolade med nødder
  • 200 g Twix eller andre chokoladebarer
  • 50 g Maltesers eller andre slags chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk olie og mandelmel i.

Sigt en blanding af hvedemel, kakao, natron, bagepulver og salt i æggemassen, skiftevis med at mælken og kaffen hældes i.

Dejen skal ikke overæltes, bare lige være ensartet og uden klumper.

Smør bund og kanter af ovnens store bradepande med smør, og læg et ark bagepapir i den.

Fordel dejen i bradepanden, og bag kagebunden i ovnen i 12-15 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved et let tryk.

Lad kagen afkøle et øjeblik i bradepanden, træk bagepapiret over på en bagerist, og lad kagebunden afkøle helt.

Skær 2-3 cirkler ud, som skal bruges til bunde, afhængigt af hvor stor en kage du foretrækker.

Chokoladecreme: Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad, og lad den afkøle let.

Pisk smør lyst og luftigt. Pisk flormelis i lidt ad gangen, til du får en blød creme.

Pisk smeltet chokolade i, og fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, når den er cremet og luftig.

Sammenlægning og pynt: Læg en kagebund på et serveringsfad, og smør et lag chokoladecremen på den. Gentag med de øvrige bunde, og dæk til sidst kagens kanter med et tyndt lag creme.

Knæk stængerne i Kitkat-barerne fra hinanden. Tryk dem forsigtigt fast langs kanten hele vejen rundt på kagen, og brug et pænt bånd til at holde sammen på stængerne.

Hak de forskellige slags chokolader i grove, mundrette stykker, og læg alt det øvrige fyld i midten af kagen lige inden servering.