Opskrifter

Salade Mechouia

Fredag, 26. oktober 2012af Redaktion
Brug retten som tilbehør til middagen eller som lækker forret

(4 pers.)

16 store, grønne snackpeberfrugter (eller 8 alm. grøn peber)
1 helt hvidløg
4 store tomater
1 spsk. frisk, stødt koriander
1 tsk. groft salt
½-1 citron
Olivenolie

Tilbehør
Sorte oliven
Brød
Mandler



TIP

Hvis du rister peberfrugter, tomater og hvidløg på grillen giver det en dejlig røget smag.

Læg skyllede, hele peberfrugter på en varm pande og vend jævnligt. Læg et helt hvidløg på panden. Det bliver sort på overfladen, men ikke brændt indeni. Læg tomaterne på panden og brænd dem i overfladen. Lad grønsagerne afkøle og flå skindet af dem. Hak halvdelen af de flåede peberfrugter og kom resten i en skål med de grofthakkede tomater, hvor den værste væde er trykket af. Mos de smuttede hvidløgsfed godt med en ske eller i en morter. Bland med de hakkede peberfrugter og smag til med salt, koriander, citronsaft og godt med olivenolie. Anrettes på et fad og serveres med brød, mandler og oliven til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere mad fra det tunesiske køkken...
Brique à l'oeuf
Chorba med fladbrød


Mad fra andre lande...