Nøddebarer med peanutbutter og banan
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7185556-md5-f3c1df53f0d970cb20d733e873f5efc7.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.46&fp-y=0.6)
Opskrift på nøddebarer med peanutbutter og banan
8-10 pers.
Ingredienser:
- 1 dl vindruekerneolie
- 1½ dl flydende honning
- 1 dl peanutbutter
- 1 moden banan
- 150 g mandler
- 150 g hasselnødder
- 100 g macadamianødder
- 50 g sesamfrø
- 50 g kokosmel
- 250 g grovvalsede havregryn
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. vaniljepulver
- 200 g mørke chokolade-knapper
![Sunde snacks: 3 søde fristelser med nødder](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/fj08_mad.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160°. Opvarm olie, honning og peanutbutter i en gryde, og rør, til massen er ensartet. Mos bananen med en gaffel, og rør den i blandingen i gryden.
Bland mandler, nødder, frø, kokosmel, havregryn, salt, kanel og vaniljepulver sammen i en skål. Hæld blandingen fra gryden over i skålen, og rør det hele godt sammen til en tyk masse.
Pres blandingen ned i en lille bradepande beklædt med bagepapir i et ca. 1 cm tykt lag.
![Chokoladetærte](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/chokoladetaerter.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Bag nøddemassen i ovnen i 30-35 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Lad den køle af i 10 minutter.
Fordel chokoladeknapperne over den bagte nødde-masse. Chokoladen vil smelte langsomt, hvorefter den nemt kan smøres ud med en kniv.
Lad massen stå, indtil chokoladen er næsten fast, og skær den herefter ud i barer. Lad nøddebarerne køle helt af inden servering. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
![chokoladelinser med nødder](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/24-chokoladelinser.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)