Appelsintrifli med chokolade
Opskrift på appelsintrifli med chokolade
(4 pers.)
3-4 usprøjtede appelsiner
50 g makroner
½ dl orangelikør el. appelsinjuice
Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
3 spsk. vand
2 tsk. majsstivelse
2 dl mælk
2 tsk. sukker
1 dl piskefløde
Pynt:
Hakket chokolade
Prøv også...
Chokolade-nøddekageSåan laver du appelsintrifli med chokolade
Sauce: Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i en tykbundet gryde sammen med vandet. Tag gryden fra varmen
og rør det glat. Rør majsstivelse og mælk sammen og rør det i chokoladen. Bring det i kog under piskning og smag til med sukker. Tag gryden fra varmen og køl cremen af.
Skyl appelsinerne og riv skallen af den ene appelsin. Skræl
appelsinerne og skær appelsinkødet i tern eller tynde både. Kom dem i portionsglas med knuste makroner og orangelikør.
Pisk fløden stiv, vend den i chokoladesaucen og fordel det i glassene.
Pynt med appelsinskal og hakket chokolade.
Prøv også: Panna cotta
med appelsin og citrussalat
Dessert: Krydrede
appelsiner