Appelsintrifli med chokolade

Denne lækre appelsintrifli med chokoladesauce og pyntet med hakket chokolade og appelsinskræl smager himmelsk
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina KrĂĽger

Opskrift pĂĄ appelsintrifli med chokolade

(4 pers.)

3-4 usprøjtede appelsiner
50 g makroner
½ dl orangelikør el. appelsinjuice

Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
3 spsk. vand
2 tsk. majsstivelse
2 dl mælk
2 tsk. sukker
1 dl piskefløde

Pynt:
Hakket chokolade


Prøv også...

Chokolade-nøddekage

SĂĄan laver du appelsintrifli med chokolade

Sauce: Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i en tykbundet gryde sammen med vandet. Tag gryden fra varmen
og rør det glat. Rør majsstivelse og mælk sammen og rør det i chokoladen. Bring det i kog under piskning og smag til med sukker. Tag gryden fra varmen og køl cremen af.

Skyl appelsinerne og riv skallen af den ene appelsin. Skræl
appelsinerne og skær appelsinkødet i tern eller tynde både. Kom dem i portionsglas med knuste makroner og orangelikør.

Pisk fløden stiv, vend den i chokoladesaucen og fordel det i glassene.

Pynt med appelsinskal og hakket chokolade.


Prøv også: Panna cotta
med appelsin og citrussalat













Dessert: Krydrede
appelsiner

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.