Klassiske vafler med sukker, syltetøj og flødeskum

Vafler er en klassiker, der aldrig går af mode! Man kan eksperimentere med indhold og tilbehør, men her får du opskriften på den helt klassiske, sprøde version.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Klassiske vafler med sukker, syltetøj og flødeskum
30 min
8 stk
Klassiske vafler
120 g hvedemel
30 g sukker
½ tsk. vaniljearoma el. kornene af ½ vaniljestang
1 tsk. bagepulver
2 æggeblommer
3 dl sødmælk
2 stiftpiskede æggehvider
Ca. 20 g smør

Fremgangsmåde

  1. Rør sukker, mel, vanilje og bagepulver i en skål.
  2. Pisk æggeblommer og 1 dl mælk i, til det er som grød.
  3. Pisk så langsomt resten af mælken i, så det bliver en glat dej.
  4. Fold æggehviderne i dejen.
  5. Varm et vaffeljern til lidt over middelvarme.
  6. Smør fladerne med lidt smør og bag vaflerne ca. 3-4 min., til de er gyldne.
  7. Servér med sukker og syltetøj eller flødeskum, vaniljeis eller det hele på en gang.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.