Opskrifter

Nem mulligatawny med kyllingebryst og rejer

Mandag, 27. december 2010Opdateret 31. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Mulligatawny er en skøn karrysuppe med kylling og masser af smag. Denne version er lidt mere forenklet, da der er brugt kyllingebryst i stedet for en hel kylling.
40 min
5 personer
Nem mulligatawny
500 g kyllingebryst u. ben
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 tsk. karry
1l god hønsebouillon
1 laurbærblad
3 kviste timian
1 syrligt æble
1 dl piskefløde
Salt og peber
Til servering
Rejer
Bønnespirer

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Varm olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og karry og svits et par min.
  3. Tag løgene op, læg kyllingen i gryden og lad den få lidt farve på hver side. Tag kyllingen op.
  4. Kog løg, bouillon, laurbær og timian op og lad det koge 10 min. Tilsæt kyllingen og kog 20 min. under låg.
  5. Tag kødet op og skær det i strimler.
  6. Fjern timian og laurbærblad.
  7. Varm suppen op igen, riv æblet groft ned i suppen og hæld fløden i.
  8. Tilsæt kyllingekødet og smag til med salt og peber.