Bayonneskinke til middag
Bayonneskinke er skinkeklumpen med tyndt fedtkant og svær, og den skal bestilles hos slagteren, men andre former for røget skinke kan selvfølgelig også bruges
Opskrift på bayonneskinke og tilbehør
(6 pers.)
1 bayonneskinke på ca. 1½ kg
Kog bayonneskinken ca. 1-1¼ time i usaltet vand, til centrumtemperaturen er ca. 78°. Sluk for varmen og lad skinken trække 15 min. i kogevandet. Træk sværen af skinken og skær den i tynde skiver. Læg resten af skinken tilbage i kogevandet, så tørrer den ikke ud, og stil den koldt.
TIP: Når skinken er kogt, kan den holde sig 5-6 dage på køl, gerne i suppen.
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Fransk æblekage og bagt æblekage med blåbær Nem gløgg OstesuppeGrønlangkål
650 g frosset grønkål i portionskugler
30 g smør
3 spsk. mel
2½-3 dl mælk
Sukker
Salt og peber
Tø kålen lidt op og tryk noget af væden af. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med mælken under piskning og pisk stuvningen glat. Tilsæt grønkålen og lad det simre 4-5 min. Smag til med sukker, salt og peber.
Hasselbackkartofler
10-12 mellemstore kartofler
4-5 spsk. olie
1 bdt. persille
2 tsk. revet citronskal
Salt og groftkværnet peber
Skræl og skær kartoflerne i skiver, de skal være sammenhængende i bunden. Blend olie, persille, citron, salt og peber og hæld det i en skål. Vend kartoflerne i den grønne blanding og sæt dem i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen på midterrillen ved 200° ¾-1 time, til de er møre.
TIP: Sammenhængende skiver: Stik en kødnål på langs gennem det nederste af kartoflerne og skær lodret ned
mod kødnålen.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.