Krydret karamelæblekage
Ingredienser til krydret karamelæblekage
(15 stk.)
200 g dadler
2 dl sødmælk
250 g smør
280 g hvedemel
200 g farin
1 tsk. bagepulver
4 store æg
1 tsk. kardemomme
½ tsk. nellike
1 spsk. kanel
½ vaniljestang
3 æbler
1 citron
12 bløde
karameller
Mælk
Flormelis
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Bring dadlerne i kog i mælken og lad dem trække i 15 min. Blend det til en lind grød. Rør smør, mel, farin, bagepulver, æg og krydderier sammen med dadelmosen og kom dejen i en lille, foret bradepande. Skær æblerne i smalle både og vend dem i citronsaft. Læg dem i det ønskede mønster på dejen. Bag kagen ved 180° i 45-60 min., til dejen slipper en strikkepind. Smelt karamellerne i en gryde med lidt mælk og hæld massen over kagen. Drys med sigtet flormelis og server med et glas krydret, varm rødvin eller gløgg til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Æble-valnøddekage
Marcipanbrød med Baileys
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...