Laksefilet med gratinerede portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe er en god måde at få et mere mættende slags tilbehør, og så smager det virkelig skønt! Tilbehøret går godt til både steg og fisk.
Af
af Kristina Marckmann
20 min
3 personer
Laksefilet med portobellosvampe
500 g portobello
2 hakkede skalotteløg
1 spsk. smør
2 spsk. hakket persille
100 g mild, blød gedeost
3 laksefileter
2 spsk. hakket dild
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
Salt og peber
Smør til stegning
Tilbehør
Kogte kartofler med dild

Fremgangsmåde

  1. Børst svampene og bræk stokken af.
  2. Vælg 6 hatte ud og læg dem med lamellerne opad i et ovnfast fad.
  3. Skær resten af svampene og stokkene i små tern og rist dem i smørret sammen med løget i 5 min.
  4. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.
  5. Fordel svampeblandingen i de 6 hatte og læg en tynd skive gedeost over hver.
  6. Gratiner svampene i ovnen ved 225° i 10 min.
  7. Bland dild, citronskal, salt og peber og vend laksefileterne heri.
  8. Steg dem ved middelhøj varme i 3-4 min. på hver side.
  9. Server med kogte kartofler vendt i dild.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.