Opskrifter

Luksus risengrød med abrikoskompot

Lørdag, 5. december 2009af Redaktion
Klassisk juleret med et twist. Risengrød er altid godt.

Luksuriøs risengrød med abrikoskompot - en klassisk juleret med et twist

(4 pers.)

Risengrød

125 g risottoris el. grødris
¾ l mælk
1 knsp. salt
50 g sukker
1 stang kanel
2 dl piskefløde

Abrikoskompot
150 g soltørrede abrikoser
25 g smør
3-4 spsk. sukker
1 dl vand
½ tsk. kardemomme

Video: Sådan laver du risengrød og risalamande

Abrikoskompot: Klip abrikoserne i strimler og udblød dem i koldt vand. Smelt smørret i en gryde og tilsæt abrikoser, smør, sukker, vand og kanel. Lad det simre 5-6 min., til abrikoserne er møre. Hældes i en skål og afkøles.
Hæld ris, mælk, salt, sukker og kanel i en tykbundet (slip-let) gryde og bring det i kog.
Læg låget halvt på gryden og lad det småkoge ca. 45 min. Rør i grøden undervejs. Tag gryden fra varmen og lad grøden hvile 5 min. Rør piskefløden i.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere julelækkerier...
Kandiserede æbler
Juleappelsiner
Risalamande